921

Aantal buddy's

Om samen mee te duiken

655

Evenementen

Tot nu toe georganiseerd

4163

Deelnemers

aan onze evenementen

Wil jij ook jouw duik op de agenda hebben?

Vind jij het leuk als er duikers aansluiten bij jouw duik? Vind je het leuk om zelf een duik op de agenda te zetten?
Zou je dit wel willen doen maar weet je niet hoe? Heb je andere vragen of heb je al een duik welke op de agenda kan worden gezet, stuur een email aan info@duikbuddygezocht.nl.

Duikfleskeuringen

 

Er is een en ander aan het veranderen mbt het keuren van duikcilinders.

Een cilinder (duikfles) bied je aan bij je duikshop of direct bij het keuringsstation.

Dit kan met of zonder kraan gebeuren. Je kraan kan ondertussen geserviced worden en je fles word zowiezo zonder kraan gekeurd.

Na een goedkeuring bij het keuringsstation.word er een leeuwtje ingeslagen en de datum van herkeur.

En hier gaat het veranderen.

Het certificerings orgaan is in andere handen gekomen, de nieuwe instantie maakt nieuwe regels. Loyds die het eerst deed gaf de gecertificeerde keurmeesters een stempel, de nieuwe club LRQA heeft al die stempels teruggeroepen.

Natuurlijk zullen deze nieuwe “keurmeesters” zullen natuurlijk ook betaald moeten worden en die hebben vaak ook niet meteen tijd om jouw duikcilinder te voorzien van dit keurmerk.

Dus tijd en kosten zullen opgaan lopen. Waar ook verder nog niets over bekend is.

Houd er ook rekening mee dat jouw duikfles hobbymatig is en dat er ook industriele cilinders onderhevig zijn aan keuringen en meestal ook prioritiet krijgen.

De nieuwe regel zou 01-01-2023 ingaan, maar is inmiddels omgezet naar “per direct”.

Het is de afgelopen jaren een aantal keer voorgekomen dat er een M25 kraan in een G3/4 fles gemonteerd is en er uit is gekomen. Dit is levensgevaarlijk kraan word gelanceerd en heeft helaas ook dit jaar oa een leven gekost.

Dit staat echter los van het besluit mbt het keurmerk. Omdat de flessen bijna altijd zonder kraan ter keuring word aangeboden.

 

Ons advies is om je cilinder ivm de waarschijnlijk stijgende kosten zo spoedig mogelijk nog te laten keuren. En rekening te houden met het feit dat je ipv een week nu een aantal weken je duikfles kwijt bent.

 

 

 

 

Wat is een hydrostatische keuring:

De hydrostatische test is een wettelijk verplichte 5-jaarlijkse keuring. De duikfles wordt gevuld met water en vervolgens op 1,5 keer de werkdruk gebracht. Een duikcilinder met een werkdruk van 200 bar wordt dus volgepompt tot 300 bar. Er wordt dan beoordeeld of de fles een dergelijke druk goed kan doorstaan.

Afbeelding : scubasupport

No Internet Connection