Duikfleskeuringen

 

Er is een en ander aan het veranderen mbt het keuren van duikcilinders.

Een cilinder (duikfles) bied je aan bij je duikshop of direct bij het keuringsstation.

Dit kan met of zonder kraan gebeuren. Je kraan kan ondertussen geserviced worden en je fles word zowiezo zonder kraan gekeurd.

Na een goedkeuring bij het keuringsstation.word er een leeuwtje ingeslagen en de datum van herkeur.

En hier gaat het veranderen.

Het certificerings orgaan is in andere handen gekomen, de nieuwe instantie maakt nieuwe regels. Loyds die het eerst deed gaf de gecertificeerde keurmeesters een stempel, de nieuwe club LRQA heeft al die stempels teruggeroepen.

Natuurlijk zullen deze nieuwe “keurmeesters” zullen natuurlijk ook betaald moeten worden en die hebben vaak ook niet meteen tijd om jouw duikcilinder te voorzien van dit keurmerk.

Dus tijd en kosten zullen opgaan lopen. Waar ook verder nog niets over bekend is.

Houd er ook rekening mee dat jouw duikfles hobbymatig is en dat er ook industriele cilinders onderhevig zijn aan keuringen en meestal ook prioritiet krijgen.

De nieuwe regel zou 01-01-2023 ingaan, maar is inmiddels omgezet naar “per direct”.

Het is de afgelopen jaren een aantal keer voorgekomen dat er een M25 kraan in een G3/4 fles gemonteerd is en er uit is gekomen. Dit is levensgevaarlijk kraan word gelanceerd en heeft helaas ook dit jaar oa een leven gekost.

Dit staat echter los van het besluit mbt het keurmerk. Omdat de flessen bijna altijd zonder kraan ter keuring word aangeboden.

 

Ons advies is om je cilinder ivm de waarschijnlijk stijgende kosten zo spoedig mogelijk nog te laten keuren. En rekening te houden met het feit dat je ipv een week nu een aantal weken je duikfles kwijt bent.

 

 

 

 

Wat is een hydrostatische keuring:

De hydrostatische test is een wettelijk verplichte 5-jaarlijkse keuring. De duikfles wordt gevuld met water en vervolgens op 1,5 keer de werkdruk gebracht. Een duikcilinder met een werkdruk van 200 bar wordt dus volgepompt tot 300 bar. Er wordt dan beoordeeld of de fles een dergelijke druk goed kan doorstaan.

Afbeelding : scubasupport

Duikvaker – Het duikevenement voor alle liefhebbers van de onderwaterwereld

4 en 5 februari 2023 is het weer zover. De Nederlandse beurs voor liefhebbers van de onderwaterwereld.

Duikvaker is de duikbeurs voor alle duikers! Van recreatieve tot technische duikers, van duikpro’s tot beroepsduikers, van snorkelaars tot onderwaterfotografen en van freedivers tot filmers. Voor iedereen is er iets te doen op Duikvaker. Bijna 150 exposanten en vele sprekers van over de hele wereld staan garant voor een daverend weekend. Expo Houten ademt duiken tijdens Duikvaker. Er zijn presentaties tot een uiteenlopend aanbod van duik- en snorkelmaterialen, onderwaterfotografie, duikvakanties en opleidingen. Wil je duiken op Bonaire, duiken in Nederland of ben je op zoek naar een duikvakantie in Egypte? Vele reisorganisaties en duikscholen op Duikvaker wijzen je de weg. Bij diverse duikwinkels koop je duikmaterialen. En ben je op zoek naar de duikopleiding die het beste bij je past? Dan heb je op Duikvaker ruime keuze. Kortom, de duikbeurs Duikvaker neemt je mee in de onderwaterwereld.

Ga jij naar de beurs?

Klik hier voor de website van duikvaker Voor meer informatie en/of bestellen van kaarten.

Na drie jaar is het weer zo ver, er stroomt weer vers zuurstofrijk zout water de grevelingen in.
De Flakeese spuisluis is weer in gebruik genomen na 3 jaar stilstand door een mislukt energie project.

De vorigekeer heeft het een jaar geduurd om 10km verderop een lichte ver betering te zien in de waterkwalitiet.
De populaire duikstek bij de botenhelling gaat waarschijnlijk verdwijnen. of de instapmogelijkheid en parkeerplek terplaatse in de toekomstige plannen zo blijft is ons nog niet duidelijk.

De botenhelling verhuist naar de hoek in het noorden van de plas. de watersportvereninging verhuist naar de plas er naast.
Er gaat een brug gebouwd worden. Volgens omwonenden is de planning  al jaren dat de twee plassen met elkaar verbonden gaan worden.

een en ander is te lezen via onderstaande link:

https://www.degrootewielenonline.nl/tijdelijke-locatie-botenhelling-groote-wielenplas/Dat blijkt uit onderzoek dat tien jaar geleden begon. "We gaven de haaien een klein plastic label. Dankzij die meldingen konden we het patroon volgen", vertelt Gijs van Zonneveld van Ark Natuurontwikkeling.

Zo'n 25 schippers van hengelsportcharters, garnalenvissers en een pulskorvisser hielpen om ruim vierduizend gevlekte gladde haaien van een merkje te voorzien: simpele gele plastic vin-labeltjes met een telefoonnummer en een website.

En wat blijkt? De Zeeuwse wateren blijken geschikte plekken om jongen te krijgen. "We denken dat het te maken heeft met de watertemperatuur. Het is wat ondieper en dan warmt het sneller op. Mogelijk zijn er ook goede plekken om de eitjes achter te laten."

Na de daad is het klaar

De gevlekte gladde haaien die 1 tot maximaal 1.30 meter groot worden, zijn niet van de langetermijnrelaties. Na de daad gaan de koppeltjes in de winter uiteen. De vrouwtjes zwemmen naar het zuidelijk deel van het Kanaal en de Golf van Biskaje. De mannetjes vertrekken naar Schotland en Noorwegen. Bij terugkomst begint het liefdesspel vanaf de kust van Walcheren en Schouwen-Duiveland. Het ritueel eindigt in de Ooster- en Westerschelde.

Bron: omroep zeeland

No Internet Connection